Tarinamme

 

Vuonna 2021 olemme 20 metsäammattilaista työllistävä asiantuntijayritys. Uudistamme metsäalaa joustavuudella, innovatiivisuudella ja korkealaatuisella asiakaspalvelulla. Asiakkaitamme ovat yksityiset metsänomistajat, yritykset, kunnat ja yhteisöt. Liikevaihtomme kasvaa 50 prosentin vuosivauhdilla. Tämähän kuulostaa oikealta menestystarinalta… Kuinka tähän on päästy? On palattava syksyyn 2013:

 

Alussa oli taimikko, raivaussaha ja Petteri. Metsänhoitaja Petteri Mönkkönen päätti perustaa toiminimen ja tarjota suomalaisille metsänomistajille palveluitaan. Urakkana oli taimikonhoitoa, metsäsuunnittelua, puukaupan välitystä, metsäteiden suunnittelua ja kaikkea mitä työtä pelkäämätön ja ammattitaitoinen metsämies voi tehdä. Yrittäjä-Petterille työ maistui ja myynti sujui, niinpä hän tarjosi töitä muutamalle muullekin metsäosaajalle. Jossain välissä raivaussaha myytiin pois ja tilalle ostettiin ICT-teknologiaa ja metsänmittausvälineitä —yritysmuoto vaihtui osakeyhtiöksi.
 
Yrityksen kasvaessa pelintekijöinä vaikuttivat myös Akseli Juurinen, Antti Nevalainen, Seppo Rautio, Markku Kortesalmi ja Elmeri Jurvanen. Akseli on ohjelmointia harrastava toimitusjohtaja. Antti on paikkatietoguru. Seppo on asiakaspalvelun konkari ja Markku on puunhankinnan rautainen ammattilainen. Elmeri taas on yksi Suomen parhaista metsäveroasiantuntijoista ja muutenkin monipuolinen metsämies. Lisäksi tarinaamme ovat olleet luomassa metsäammattilaiset Hanna, Simo, Joonas, Piia, Juho, Rasmus, Patrik, Johanna, Maria, Ville, Sami, Venla, Johan, Eerik ja matkan varrella moni muu!
 
Osaamisemme kenttä on tullut rikkaammaksi ja se kattaa lähes kaiken metsäosaamisen kirjon, esimerkiksi logistiikan, markkinoinnin, tietojärjestelmät, metsien monikäytön ja metsäkiinteistöjen välityksen. Tarjoamme yrityksille asiantuntijapalveluita, paikkatietoratkaisuita ja joustavaa resurssia. Kuntia ja yhteisöjä palvelemme metsäomaisuuden hoidossa, metsäsuunnittelussa ja metsään liittyvässä neuvonnassa. Yksityisille metsänomistajille tarjoamme kiinteistönvälitystä, tila-arvioita ja metsäsuunnittelua. Ammattilaisten verkostomme kattaa jo Etelä- ja Itä-Suomen.


Nimemme Metsäavain Oy kuvastaa rooliamme metsään liittyvän tiedon avaajana ja taidon tuojana. Asiakkaan etu on meille sydämenasia.