Tarinamme

 

Vuonna 2021 olemme 18 metsäammattilaista työllistävä asiantuntijayritys. Uudistamme metsäalaa joustavuudella, innovatiivisuudella ja korkealaatuisella asiakaspalvelulla. Asiakkaitamme ovat yritykset, julkisyhteisöt ja yksityiset metsänomistajat. Liikevaihtomme kasvaa vuosi vuodelta. Tämähän kuulostaa oikealta menestystarinalta… Kuinka tähän on päästy? On palattava syksyyn 2013:

 

Alussa oli taimikko, raivaussaha ja Petteri. Metsänhoitaja Petteri Mönkkönen päätti perustaa toiminimen ja tarjota suomalaisille metsänomistajille palveluitaan. Urakkana oli taimikonhoitoa, metsäsuunnittelua, puukaupan välitystä, metsäteiden suunnittelua ja kaikkea mitä työtä pelkäämätön ja ammattitaitoinen metsämies voi tehdä. Yrittäjä-Petterille työ maistui ja myynti sujui, niinpä hän tarjosi töitä muutamalle muullekin metsäosaajalle. Jossain välissä raivaussaha myytiin pois ja tilalle ostettiin ICT-teknologiaa ja ohjelmistolisenssejä—yritysmuoto vaihtui osakeyhtiöksi.
 
Yrityksen kasvaessa pelintekijöinä vaikuttivat myös Akseli Juurinen, Antti Nevalainen, Elmeri Jurvanen, Marco Vornanen, Toni Hakonen, Markku Kortesalmi ja Seppo Rautio. Akseli on ohjelmointia harrastava toimitusjohtaja. Antti ja Elmeri ovat paitsi kiinteistöammattilaisia myös taitavia paikkatiedon käyttäjiä. Marco, Toni ja Markku toivat yritykseemme pitkäaikaisen kokemuksen puunkorjuun ja -kuljetuksen maailmasta ja Seppo taas näkemystä markkinoinnista. Lisäksi tarinaamme ovat olleet luomassa metsäammattilaiset Simo, Joonas, Piia, Sami, Ville, Rasmus, Johan, Vilma, Kai, Riku, Elisa ja matkan varrella moni muu!
 
Osaamisemme kenttä on tullut rikkaammaksi ja se kattaa lähes kaiken metsäosaamisen kirjon, esimerkiksi puunkorjuun, logistiikan, markkinoinnin, tietojärjestelmät, metsien monikäytön ja metsäkiinteistöjen välityksen. Tarjoamme yrityksille joustavaa työvoimaa, sovellusohjelmia ja data-analytiikkaa. Kuntia ja yhteisöjä palvelemme metsäomaisuuden hoidossa, metsäsuunnittelussa ja metsään liittyvässä neuvonnassa. Yksityisille metsänomistajille tarjoamme kiinteistönvälitystä, tila-arvioita ja metsäsuunnittelua. Ammattilaisten verkostomme kattaa jo suurimman osan Suomesta, eikä tarina pääty tähän...


Nimemme Metsäavain Oy kuvastaa rooliamme metsään liittyvän tiedon avaajana ja taidon tuojana. Asiakkaan etu on meille sydämenasia.